A sikeres üzletépítés 10 lépése! Összefoglaló!



A hálózatépítés az MLM ma egyre népszerűbb dolog sokan kezdenek bele mivel minimális pénzösszeggel elkezdhető, némelyik egyenesen ingyenesen! Sokak számára vonzó a lehetőség,de a legtöbben soha egy fillért se keresnek belőle!


Mert ahhoz, hogy pénzt keressél, ahhoz meg kell tanulni ezt a szakmát ami jóval többről szól mint termékek értékesítése vagy emberek beszervezése !
Ha te pénzt szeretnél keresni, esetleg sok sok pénzt sőt mindezt passzív jövedelem formájában, akkor jó helyen jársz! Csak ezt a 10 lépést kell jól megcsinálnod és az anyagi életed jó irányba kerül!



A sikeres üzletépítés 2.lépése!



2.lépés
A lelkesedés és saját motiváció megteremtése!
Az MLM hálózat építés legfontosabb üzemanyaga a lelkesedés a saját motiváció !
Mig a szokványos munkahelyeken a biztonságérzet , a pénz miatt az emberek akkor is ott maradnak ha unják azt vagy egyenesen utálják, az MLM szakmát senki se csinálja és csinálhatja kényszerből! Itt nincs fönök aki diktáljon, nincs kötelezö munkaidő, csak magadnak számolsz el esténként, hogy mit tettél ami hasznos, elörevivő volt és csak rajtad múlik, hogy a kapott magból óriási fát növesztesz vagy hagyod elszáradni a zsebedben! Ezért ha nincs benned lelkesedés és saját belső motiváció akkor itt nem fogsz messzire eljutni, az első elutasításnál visszamenekülsz a való világba és hajtod tovább a magad mókuskerekét ! De miből is fakad a lelkesedés? Mivel másabb aki csak szeret úszni és az aki olimpiát akar nyerni úszásból! Mi az ami valakit elvisz a világbajnokságig, mig mások az első edzést se bírják ki, sérti a kényelmi zónájukat! ? Va-e bátorságod nagy célokat kitűzni, vagy maradsz inkább a szürke középszerűség színtjén, és hagyod hogy mások mozgassák körülötted az eseményeket?!

Vannak nagy motivációs üzleti előadók akik úgy betudnak mutatni egy lehetőséget, hogy ember legyen a talpán aki ellenáll az ajánlatnak , de ezek csak külső motivációt tudnak rád helyezni, átragad rád az ő lelkesedésük, de ha hazamész és a barátod kapásból lehülyéz és meg akar menteni nehogy elvegyék a pénzedet azok a gonosz MLM –ezők akkor derül ki, hogy van-e belső motivációd ami mellett tüzön vizen kitartasz!
Mikor az emberek – föleg a mai válság idején – hallanak valami lehetőségről amivel sok pénzt lehet keresni, szinte korlátlanul, ahol szabad emberré válhatsz , ott hagyhatod az utált munkádat fönöködet, ahol azzal kecsegtetnek, hogy majd az internet segítségével otthoni munkával pénzt kereshetsz s a honlapod akkor is dolgozik helyetted amikor alszol , akkor könnyen belelkesednek pláne ha még látnak is ott valakit aki már megcsinálta és milliomos lett! Azonban az ember igencsak könnyen hajlamos arra, hogy csak az eredményt kivánja meg , a hozzá vezető útat nem! Pedig az MLM-ben még inkább igaz az a mondás, hogy a célhoz vezető út, fontosabb mint maga a cél! És vetés nélkül itt sincs aratás! Az tehát hogy szegény vagy még nem elég motiváció! Kevés ember van aki ne akarna kitörni a szegénységből mégis nagyon kevesen vannak akik hajlandóak is tenni érte valamit!

Nem véletlenül hívják a legtöbb MLM rendszerben gyémántoknak a felső vezetőket! Átlagos esetben ugyanis amig az ember eléri ezt a színtet , jellemében személyiségében rengeteget kell csiszolodnia mert különben nem lesz stabil a hálózata, könnyen ott hagyják az emberei!

De honnan származhat a lelkesedés?
1. MLM berkekben két szemlélet ütközik mindig. Van akik szerint tök mindegy mi a termék csak a pénz forogjon, van akik meg abban látják a stabilitást, ha akkor is megveszik az emberek a termékeket ha nem a jutalékfelvétel miatt kötelező! Én az utóbbiakhoz tartozom, és nem ismerek még egy céget ahol ennyire könnyű ezt elérni mint a DXN nél! Ha nincs terméktapasztalatod nem tudsz lelkesedni nem vagy hiteles! Nagy üzlethez 100%-os termékfelhasználónak kell lenned!
Szerintem ha valakit csak a pénz motivál és a termék csak egy eszköz neki, hogy a pénz forogjon az könnyen elveszthet mindent, mert az ilyen rendszerekre jellemző leginkább hogy az emberek hóvégén állnak sorba mert teljesíteniük kell a szintet, az elvárást a pontértéket s nem azért veszik a terméket mert szeretik mert élvezik mert szükségét érzik! Ilyen esetben viszont gyakori, hogy ha az üzlet nem megy , elfogy a lelkesedés a hit a meggazdagodásban akkor a termékfogyasztás is abbamarad, s emiatt örökké labilis lábakon áll a hálózat mindig új és új fogyasztokat kell keresni és beléptetni!
Ezért az én véleményem az, hogy nem szabad ferrariként berobbani egy hálózatba csupán a gyors meggazdagodás reményével, sokszor képzetlenül, tudatlanul, és nem is szabadna erre épiteni hálózatokat . Rengeteget ártanak a hálózatépítésről való reális képalkotásnak az ilyen hírdetések:
Nálunk egy hónap után milliomos lehetsz! Megérkezett az első jutalékom: 1 millió!
Ki ne szeretne ennyi pénzt keresni?! A baj csak az, hogy ez az emberek többségének követhetetlen példa! És az igazság valahol mindig ott lapul a háttérben! Valakik ezért sok százezres kezdőcsomagokkal csatlakoztak hozzánk, vagy olyan volt a marketing terv, hogy valakiknek érdemesnek tűnt milliókat befektetni például poziciók, jogok stb megvásárlásába!
A stabil passzív jövedelem kiépítésénél jobb ezt a tanácsot megfogadni: Ne gyorsan akarj meggazdagodni hanem nagyon!

2. Amíg nincs meg a miérted, bele se kezdj az üzletbe mert az első kudarc után abba fogod hagyni! Ugyanis te még bizonytalan vagy benne, hogy megtudod-e csinálni ellenben a környezeted biztos benne hogy nem!
Ki kell írnod a falra, magaddal vinni a zsebedben és mindig szem elött tartani!
Dale Calvertnél olvastam talán, hogy ő el sem kezd szponzorálni senkit anélkül, hogy le nem írná az illető egy papírra a 3 legföbb okot amiért csatlakozott a rendszerhez! Amikor 10 emberből 6 mondjuk lazán vagy durván elfogja utasítani az ajánlatodat, akkor ezek a leírt miértek adják majd az erőt, hogy csak ennyit mondj: kérem a következöt! A lelkesedés és a saját motiváció az amivel elöre vetitjük a sikerünket és kitöltjük az útat amig a vélt dologból valóság lesz! Ahogy a Biblia fogalmazza: a hit a nem látható dolgokról való meggyözödésés a reménylett dolgok valósága! A lelkesedés tehát azt jelenti, hogy olyan valamiért tudok lelkesedni ami még nem történt meg de tudom mert elhittem hogy megfog valosulni! Ezt az üzletet azok csinálják meg akik már az első kétezer forintos csekket is olyan örömmel lebegtetik, mint akik 1 milliót kaptak a munkájukért! Ahogy mondani szokták : Ha gazdag és sikeres ember akarsz lenni akkor gondolkodj úgy élj ugy mint a gazdagok! Költsd el a fejedben a milliokat amiket keresni fogsz, és ne mindig csak arról beszélj hogy erre sincs pénzed meg azt se tudod megvenni!
Minél inkább a kitűzött életcéljaidra irányítod a figyelmedet, és minél magasabb érzelmi töltetet tartasz fenn magadban, annál több ötleted fog támadni, hogy hogyan haladhatnál a céljaid felé Ha nem tudod mi a lelkesedés nézz meg egy jó foci mecset! Szeretnél sikeres lenni! Lelkesedj úgy a cégért a termékekért, mint a szurkolók! Ha ez nehezedre esik felejtsd el ezt az üzletágat!

Az emberek vezetőket keresnek és vezetőkhőz szeretnek csatlakozni! Ha neked még óriási problémád van a saját sorsod, életed, házasságod , gyerekeid irányitásával akkor elöször probáld azokat megoldani mert az emberek megérzik rajtad, hogy labilis vagy és nem akarnak kapni a te problémáidból, elég nekik a sajátjuk!
Ezért vagy összeszeded magad és kilépsz a korlátaid közül és elkezded radikálisan megváltoztatni az életed, rendbe tenni a dolgokat , s a kudarcok helyett a sikert vonzani vagy ne is kezdj bele, mert az MLM lényege a vezetőképzés, és a másolodás! Hasonló hasonlót vonz! S gondolom te se akarod, hogy csupa depresziós negativ sérült ember vegyen körül! Van remény! Olvass sikertörténeteket mikor mélyről és szegénységből emelkedtek felül az emberek akik ma már milliomos hálozatvezetők!
Amíg nincs benned égő vágy arra amit el akarsz érni addig ne indulj el!
Az MLM mindenhol egy sziszifuszi küzdelemmel indul! Mindenki azt a részt szereti amikor arról beszélnek MLM vezetők, hogy nekik akkor is jön a pénz ha éppen nyaralnak, akkor is jönnek a pontértékek mikor éppen alszanak! De ez már a munka gyümölcse , az a rész mikor már elengedheted a nagy kősziklát amit sziszifuszi munkával , sok lemondással, kudarccal és befektetéssel görditettél fel a hegyre! Igen ha megfelelő embereket találtál, ha másolható amit csinálsz, ha okosan építetted fel a hálózatod akkor tényleg igaz, hogy ha nem dolgozol akkor is növekszik az üzleted!

De győzzed ezt kivárni, ne add fel a nem zuhatagok idején sem! Sohase hagyd abba!
Befejezésként még néhány gondolat!
Száz lovat is odavezethetsz a folyóhoz, de arra egyet se vehetsz rá ,
hogy igyon is a vízből! Kívülről rá lehet erőltetni emberekre célokat, de hosszan tartó sikert csak a szívből jövő motiváció, meggyőződés hozhat! Nem a beépített kényszereknek hanem a saját lelkesedésnek kell előrevinnie !

Az embereket általában két dolog motiválja vagy a vesztességtől való félelem
vagy a nyereség iránti vágy! Akkor lépnek ha a nyereség felülmúlja a veszteséget!
Vagyis ha az MLM hozta siker és jövedelem lehetösége több mint az a hátrány amit az MLM üzletépítés esetleges kudarcai, elutasításai okoznak! Ezért mindig lesznek emberek akik sikeresek akarnak lenni és lesznek akik sikeresek lesznek! Akik csak akarnak az lenni azokra leginkább az jellemző, hogy ők azok akik akarják a nyerességet de a vesztességtől való félelem mindig legyözi azt!
Nem akarják otthagyni a tv kapcsolot, a lazaságot, a kényelmi zónát és mindig kifogásokat gyártanak miért nem! A saját motiváció és lelkesedés megteremtése nélkül tehát semmire se jutsz, mivel senki nem fogja helyetted megcsinálni ezt az üzletet! HA MEG VAN A MIÉRTED BIZTOS LEHETSZ BENNE HOGY MEG LESZ A HOGYANOD IS EZ EGY A SOK SZELLEMI TÖRVÉNY KÖZÜL AMIKET MEG KELL ISMERNED HA TUDNI ÉS ÉREZNI AKAROD A DOLGOK MÜKÖDÉSÉT!
Ha ezek után is úgy érzed neked meg van a kellő motivációd, lelkesedésed és dolgozni akarsz céljaid megvalósitásáért akkor következhet a következő lépés: A Tanulás és felkészülés szakasza.


No comment

Egy tanulságos mese arról, hogy ....de szerintem nem kell kommentár, érteni fogod miről szól?!   A kérdést tedd fel a magadnak a végén! Mikor jön el az idő amikor végre tenni akarsz és fogsz az álmaidért!
"Sohase mond ezt nem engedhetem meg magamnak,mond azt : megkeresem a módját,hogyan engedhetném meg magamnak!" R.Kyosaki