Kiadás vagy befektetés ez itt a fő kérdés!

Ma egy olyan kérdést szeretnék körbejárni, ami szerintem nem csak a sikeres MLM vezetők titka, hanem az egész életfelfogásunkat befolyásoló egyik legfontosabb alapelv!
Amikor pénzről van szó az emberek hajlamosak néha egész furán gondolkodni. Mintha a pénz világa egy olyan terület lenne, ahol nincsenek szabályok, törvények!
Márpedig ezen a területen eredményeket elérni a pénzvilág törvényszerűségeit figyelmen kívül hagyva nem lehet komoly eredményeket elérni!

Miről is beszélek?
Hát arról, hogy az MLM hálózatokhoz csatlakozok 80%-ánál valami nagyon nem stimmel az attitüdd a hozzáállás területén.
Az élet más területein egy vállalkozó tudja, hogy a vállalkozása elindításához, hány milliót kell befektetnie üzlethelységbe, áruba, reklámba s azt is tudja, hogy a vállalkozása fenntartása is havonta mennyi pénzébe fog kerülni. Meg van a terv, hogy hány százezer forint lesz a reklám költség, Adwords Google hirdetés és azzal is tisztába vannak, hogy a sikerhez szükségük van megfelelő képzésre, és nem sajnálják a pénzt, hogy akár 100 ezreket is ráköltsenek egy-egy nevesebb marketingképzésre tudva, hogy az ott tanultakat hasznosítva többszörösét fogják visszakapni. Az MLM vállalkozásnak elvileg ugyanígy kéne működnie, mégis az emberek többségének a fejében mintha csak az csapódna le, hogy itt meglehet gazdagodni, passzív jövedelmet lehet keresni, és egyre kevesebb munkával egyre több pénz jön! Az hogy ez milyen áldozatokkal jár, milyen befektetések kellenek hozzá valahogy sokak számára homályban marad!

A legfontosabb mondat, amit szeretnék mélyen a szívedbe vésni:
A sikered egyik legfontosabb titka, az hogy mit tartasz kiadásnak és mit befektetésnek?!

Mert a kiadás az legtöbbször fájdalommal jár, nem szívesen adunk ki pénzt dolgokra kivéve ha látjuk, hogy ez nem csupán egy kiadás, sokkal inkább egy befektetés.
Ez a fajta gondolkodásmód az élet minden területén nagyon fontos!
Gondolj bele ha például megállsz egy virágbolt előtt és számodra egy virágcsokor megvásárlása a feleséged számára csak kiadás akkor nagy gondba kerülhetsz hosszú távon.
Vagy ha úgy gondolod, hogy a családoddal eltölteni egy hétvégét valami üdülőhelyen csak a kiadásaidat növelné, akkor nem tudom merre felé haladsz, de az biztos hogy nem jó irányba!
Ha nem tudsz egy virágcsokorba fektetett pénzt úgy kezelni mint egy befektetést a feleségeddel való jobb kapcsolatba, vagy nem akarsz pénzt befektetni egy közös nyaralásba ami lehet, hogy jobban összehozná a családodat akkor ne is várj nagy eredményekre a házasságod vagy a családi harmónia területén!

És ugyanez az alapja annak is hogy sikeres gazdag ember leszel-e az MLM segítségével, vagy te is bekerülsz a „futottak még” kategóriába, és kudarcként fogod megélni MLM-es pályafutásodat!

Válaszolj őszintén magadnak néhány egyszerű kérdésre:
-          Te kiadásnak tartod a regisztrációs díjat és egy legalább 100pontos indulást megvételét vagy a legjobb és legolcsóbb befektetésnek amivel elindíthatsz egy passzív jövedelem termelő forrást?
-          Te kiadásnak tartod, hogy havonta 17-20000Ft-ot a családod egészségére költs DXN termékek formájában vagy ez egy olyan befektetés számodra amit akkor is fenntartanál ha nem építenéd az üzletet és nem remélnél semmi hasznot ebből tevékenységedből? Ha csak kiadás akkor az első üzleti kudarcok, elutasítások után abba is fogod hagyni a termékek fogyasztását! Ezt én számtalanszor átéltem egy másik MLM cégnél ahol az emberek csak a pontért, a vélt és remélt gazdagságért vették a havi min 30000Ft értékű vitaminbogyókat, de ahogy látták, hogy csak nem találnak csatlakozókat feladták az üzletet és persze már nem is volt olyan fontos a megfelelő antioxidáns bevitel mint akkor mikor még az üzleti érdekük ezt diktálta, hogy erről győzzenek meg embereket!

Szóval amíg te nem tudsz kulcsemberré válni azáltal, hogy elkötelezett 100 pontos leszel, és kicseréled a kávédat, a gyerek kakaóját, a teát a szappant a sampont stb DXN termékekre addig bármivel is ámítod magad garantálom, hogy tévedésben élsz!
Máig is vannak emberek, akik el tudják hinni, hogy vetés nélkül van aratás!

Egyetlen fogkrémmel vagy kávéval csatlakoznak a hálózathoz, mert „üzletet” akarnak építeni és eszükbe, se jut, hogy az MLM a másolódás üzlete, vagyis ha te állandóan le akarod faragni a kiadásaidat, és ezért nem veszel DXN termékeket, akkor, ha találsz is valakit aki téged követni akar, nagy valóniszünéggel olyan embert fogsz bevonzani aki hasonlóan gondolkodik mint te! És ennek az lesz az eredménye, hogy hamarosan mindannyian abbahagyjátok mivel „ez az üzlet nem működik, itt nem lehet pénzt keresni”!
Amíg tehát a havi 100 pont vásárlás számodra egy kellemetlen kiadás és nem egy örömteli befektetés az egészségedbe addig nagy eredményekre ne számíts!

-          Számodra kiadás a DXN oktatási rendszerére feliratkozni vagy esetleg még azon felül is könyveket vásárolni személyiség fejlődésed érdekében?
-          Mikor látsz egy rendezvényt amit a cég a te képzésed érdekében szervez mi jön be a fejedben: Megint egy kiadás, utazási költség stb amit jobb lenne , lefaragni megspórolni vagy tudod, hogy ez egy olyan befektetés ami nélkül még soha senki nem lett sikeres MLM üzletben?!

Folytathatnám még a sort de remélem ennyiből is megértetted, hogy ha te pénzt akarsz keresni a DXN –ből akkor vállalkozói hozzáállással kell nekikezdened és nem valami legyünk benne, hátha lesz belőle valami módon? Tisztába vagyok emberek szomorú anyagi helyzetével de sajnos ez semmit se változtat azon a törvényen amit vetés aratás törvényének hívnak!
Akármilyen szegény vagy egyetlen kiút van, ha az egészségedbe és az üzletedbe elköltött havi 100 pontvásárlást nem kötelező kiadásnak tartod, hanem egy olyan befektetésnek, aminek hosszú távon biztos haszna lesz!
Mindent meghatároz, hogy milyen az attitűdöd, a hozzáállásod az üzlethez és az, hogy miért csatlakoztál te az MLM –hez!?
Csak azért hogy könnyen meggazdagodj, sok pénzt keres? Félek, hogy ez kevés lesz az útra amit be szeretnél járni!
Persze nem beszéllek le ez irányú terveidről, csupán a figyelmedet szerettem volna felhívni arra, hogy komoly tervek, célok, befektetések nélkül még soha senki nem lett sikeres egy vállalkozásban sem, és ez alól nem kivétel az online MLM sem.
Szabadságod van egy fogkrémmel csatlakozni és várni a nagy üzletet, de ha rám hallgatsz akkor maradj inkább egy kezdő fogyasztó aki ismerkedik a termékekkel, s majd akkor gondolkodj üzletben amikor már képesnek érzed magad arra, hogy a havi 100 pont nem egy verítékes kiszorított dolog lesz számodra, hanem egy olyan befektetés amire szívesen költöd a pénzt! S ahogy más szakmákban is szükség van folyamatos képzésekre járni ha képben akarsz lenni és nem akarsz lemaradni, így ez igaz a DXN üzletedre is!
Néha megdöbbent az emberi naivság és együgyűség mikor ilyeneket mondanak emberek:
-          Én majd akkor vásárolok termékeket, amikor már majd a jutalékomból futni fogja! Majd akkor utazok fel egy képzésre és fektetek pénzt képzési anyagokba, ha már pénzt keresek a DXN –ből!
Még szerencse, hogy az élet más területein az emberek sokkal józanabbak!
Hogy nézne ki ha egy orvos azt mondaná, hogy majd a magánrendelésekből befolyó pénzből elvégzem az orvosi egyetemet! Vagy a könyvelő azt mondaná majd a könyvelési díjakból befizetek egy mérlegképes könyvelői tanfolyamra!?

Ne élj álomvilágban!
Helyes hozzáállással, kitartó, rendszeres megtervezett munkával sok pénzt lehet keresni az MLM-ből hosszú távon. De ebbe bele kell tanulni és meg kell tanulni ezt a szakmát!
Az MLM-ben az a jó , hogy miközben végzed az „MLM egyetemet” már közben is tudod alkalmazni a tanultakat, s mire elvégzed mondjuk 3 év alatt a végére már lehet egy komoly passzív jövedelem termelő üzleted! Sokan ezt ki akarják kerülni meg akarják spórolni és ezért egyik MLM-ből ugrálnak a másikba de sehol se érnek el sikereket!

Gondold át tehát az eddigi hozzáállásodat, tedd helyére fejedben az üzletet és  legyél a vállalkozásod, üzleted sikeres vezetője! És a növekedés és fejlődés hosszú távon mindenkép melléd fog szegődni!