MLM - Sikerképlet 1


A sikerhez vezető út az MLM-ben sem fenékig tejfel!  Valóban sok munkát kell belefektetni, és igaz az az állítás, hogy minél több embernek mutatod meg az üzletedet, a termékeket, a nagy számok törvénye alapján, annál nagyobb esélyed van a sikerre, annál többen fognak csatlakozni! Ennek van igazság tartalma, hogy én mégis a munkát a képletben az utolsó helyre tettem, annak nyomos oka van!Ha az MLM olyan könnyedén biztosítana  milliós jövedelmeket  mindenkinek aki belekezd, akkor félő, hogy kiürülnének a munka helyek és senki se adná el az idejét fillérekért a munka adójának!
Ha befektetés, áldozatok, tanulás, kitartás stb nélkül kíván valaki ilyen módon meggazdagodni, az általában rossz helyen jár.
Azért mondom, hogy általában mert azért persze vannak kivételek , hisz vannak olyan marketing tervek ahol ha az ember szerencsés és véletlenül beléptet egy-két olyan embert akik megtáltosodnak és hatalmas üzleteket építenek fel, vagy már esetleg kész több ezres hálózatokat hoznak át alá, akkor előfordulhat, hogy valaki ezek nélkül is egy viszonylag szép passzív jövedelmet építsen ki, de ez ritka mint a fehér holló! Ezért sokkal eredményre vezetőbb ha az ember a tanulás útját választja, és persze ha beesik egy két ilyen „táltos-ász” csatlakozó annak csak örülhet és nem kell szégyellnie. Mivel az MLM motorja a másolódás, ezért, mint a szóban is látod, azt, hogy valaki beessen ilyen módon a hálózatodba nem lehet előre tervezni, így tanítani vagy másolni sem! Ezért ha csak erre vár vagy épít valaki, akkor homokra épít, hisz a táltos bármikor tovább állhat és viheti magával a tömeget és akkor lenullázódik a jutalékunk! A stabil beléptetési módszerek, új fogyasztok és üzlet építők keresése és felnevelése viszont tanítható és másolható és ez jelenti az alapját annak, hogy egyszer ha úgy akarod, akár fiatalon is visszavonulj és az üzlet akkor is pörögjön tovább!

/ Ismerünk ma Magyarországon is ilyen MLM „vezetőket” akiket már nem az első hálózat élén látunk, és bár amíg a cégüknél voltak mindig azt favorizálták, miután „találtak egy másikat, egy jobbat”, akkor már azért kardoskodtak, hogy nem „EGY CÉGBE” kell szerelmesnek lenni, hanem az MLM vállalkozás és élet formába! Szóval, jó ha jönnek ilyenek a hálózatodba, de ne rájuk építsd a stabilitásodat! /

E rövid kitérő után térjünk a lényegre!

Az MLM egy szakma amit meg kell tanulni, nem elég hozzá a lelkesedés!
Gondolom te se feküdnél be a műtőbe a kés alá, ha aki műt nagyon lelkes de még csak most kezd ismerkedni az ember felépítésével! De sokan szerintem még a fog orvoshoz se mennének oda így vagy az autójukat se adnák egy kezdő szerelő kezébe?!

Mégis a legtöbb MLM hálózat erre a mintára épül és indítja el a csatlakozókat!
Mintha az értékesítés, a marketing, az online marketing, a kommunikáció, kapcsolat építés, tárgyalás levezetés, üzletkötés, üzletépítés, menedzselés és reklám nem mind mind egy külön szakma lenne, amit mások akár több évig is tanulnak drága tanfolyamokon vagy költséges főiskolákon, egyetemeken!
A friss csatlakozók azonnal a harc mezőre kerülnek, s ha nem több éves értékesítői vagy marketing területről jönnek akkor bizony gyorsan begyűjtik az első nemeket elutasításokat sőt a környezetük szimpátiáját is könnyen elveszthetik, barátságok mehetnek tönkre ezáltal!

Ennek is köszönhető az a sokak által az „MLM fejéhez vágott közbeszéd” miszerint az MLM cégeknél csak egy minimális réteg, 2-5% akik értékelhető, magas összegeket keresnek, a többiek jutaléka elenyésző, sokszor az is elmegy a termékekre, amiket a jogosultsághoz, meg kell vagy megszoktak venni.
Lehet, hogy túlzás amit mondok, vagy érzek, senki se vegye magára vagy általánosítson, de sokszor úgy látom, hogy a nagy MLM sztárok számára maga az ember nem számít, nem állnak le „átlagemberekkel”  foglalkozni, csak addig amíg a név listájukat kiszedik, bízva abban, hogy rajtuk keresztül megtalálják azt a pár ÁSZT akire igazán szükségük van! Ezért talán őket nem is zavarja annyira, ha ezek a bizonyos átlagemberek nem lesznek sikeresek, nem fordítanak időt a képzésükbe, a személyiségük fejlesztésébe, s nem hagynak túl sok időt arra, hogy beletanuljanak a szakmába, szinte azonnal kezdődik a MUNKA!
Hívd fel, hívd el, szervezd be, vedd rá, mutasd meg neki, mond el mindenkinek aki 1 méteres körzetedbe kerül....stb! És az elefántok elindulnak a porcelán boltba!

Az ilyen vezetők az embereket használják csak az üzletük építésére, pedig fordítva lenne a helyes és célravezetőbb, vagyis az üzletet használni az emberek építésére! Mert hosszú távon én úgy gondolom, hogy a stabil, passzív jövedelem termelő vállalkozás alapja az elégedett és sikeres emberek tömege és az olyan fogyasztóké akik akkor is megvennék a termékeket ha nem fűződik hozzá üzleti érdekük, az nem a jutalék felvétel feltétele csupán!

Tehát a MUNKA nálam ezért került az utolsó helyre. Nálam nem ez az alap, sokkal inkább a felépítmény teteje, koronája! Ahogy mondta valaki nagy ember: Ha sokat dolgozol a munkádban akkor megélhetsz talán belőle, de ha sokat dolgozol magadon, akkor milliomos szabad ember leszel!
Ahhoz, hogy a munkád ne bukások sorozata legyen, hanem bármi amibe belekezdesz sikeres legyen és eredményeket érj el a saját magad, ne csak a szponzoraid számára fontos, hogy a siker képletét az elejétől kezd és valósítsd meg az életedben, az üzletedben!

Siker=  HIT X MLM
Ahol a    H = Hit, hitelesség, helyes önbecslés, helyes hozzáállás, hozzáadott érték, humor.
               I = Ima – alázat, Igényesség,  Itélkezés nélkül,  Irigység nélkül, Illúziók
              T = Taníthatóság Tanító készség Törvények ismerete és alkalmazása Türelem Tisztesség
              M = Motiváció, Megbízhatóság
              L = Lelkesedés Lendület Látás Lelkiismeretesség Lojalitás Leleményesség
              M = A MUNKA  Marketing Munka etika  Másolódás

Nagy Gábor