Azok a nagyon fontos I betűs szavak!


Akkor vágjunk bele az I betűs szavakba, a siker képlet részeként!
  Inspiráció
  intuíció
  Ima – alázat
  Inkompetencia
  Igényesség
    Intelligencia
  Ítélkezés
  Irigység nélkül
  Illúziók

Inspiráció
A szót elemezve a spiritbe, vagyis a lelkünkbe jövő sugallatról van szó!
Nem az elménkbe, hanem a lelkünkbe! Materialistaként nem tudom, tudja-e ezt valaki értelmezni, hisz számukra csak az anyag, az elme létezik. Nehezen tudnám elmondani mi a különbség, az elme és a lélek közt. Aki hisz a spiritualitásban, az tudja, érti. Most ebbe nem megyek bele.  A jobb  érthetőség kedvéért, most vegyük egy kalapba a lelket az elmével.
Szóval vannak dolgok amiket nem lehet materialistán megmagyarázni.  Mész az utcán és látsz valamit, nézel egy filmet és beugrik valami, találkozol valakivel és utána többnek érzed magad stb…
Kapsz a lelkedbe egy megerősítést, egy kijelentést, beugrik egy ötlet, egy gondolat, valamit megértesz amit idáig nem fogtál fel.
Az inspiráció mindig előrevisz, nem lehúz! Ha növekedni fejlődni akarsz valamilyen területen akkor tudod, hogy honnan vegyél inspirációt és mi az ami inkább lehúz!
Ha fogyni akarsz, akkor például Norbi Update oldalait nézzed, és vegyél inspirációt az ott található siker történetekből, és ne édességes oldalakat, finom ételek reklámjait nézzed, mert azok könnyen lehúznak, megkísértenek, és könnyen kimondod, hogy holnaptól fogyózom!
Ha jobb emberré akarsz válni, jobb férj, apa, barát stb akarsz lenni akkor inspirációt vehetsz olyan emberektől akiknek ez sikerült, például megtértek vagy más hatásra szakítottak a dohányzással, az alkohollal a droggal, vagy épp megtudtak bocsájtani valakinek, és ne a szappan operákat kövesd, vagy az agyatlan durva, esetleg erotikus töltetű filmeket amik lehúznak az ő szintjükre, és nem érted miért akar elválni tőled a párod!
Ha reménységgel akarsz nézni a jövőbe akkor olvass sikertörténeteket, és ne a híradókat nézd, egymás után, mert hiába várod, ott sose mondanak be jó híreket, mintha az lenne a küldetésük, hogy az embereket félelemben, aggodalmaskodásban tartsák, vagy esetleg lebutítsák, nehogy ráébredjenek van más világ is, lehetne szabadon és vidáman élni, nem rabszolgaként és alattvalóként?!
Nos ha nagy MLM üzletet akarsz, akkor te döntsd el mit olvasol, mit nézel, kikkel barátkozol, kiket vagy hajlandó meghallgatni, és mi az amit tudatosan kizársz az életedből!
Te vagy az elméd lelked szántóföldjének tulajdonosa, ne engedd, hogy rossz magokat szórjon beléd az ellenség!


Intuíció
Olvass, nézz, hallgass inspiráló történeteket, tanításokat, melyek építik a személyiséged! Járj rendezvényekre ahol sikeres emberekkel találkozhatsz, élőben hallgathatod meg a történetüket!
Ha nyitott és tiszta az elméd a lelked akkor egyre több inspirációt fogsz kapni, gondolatokat, megérzéseket amit már inkább intuíciónak nevezzünk.
Az intuíció (latin: intueri - megnéz, megtekint, megfigyel; szemlél, vizsgál) azon folyamat megnevezése, mely során az információszerzés látszólag nem gondolkodási és következtetési folyamatok során történik. A folyamat egy következtetés vagy belátás végeredményét adja anélkül, hogy az ehhez vezető gondolati lépések tudatosulnának.
Én az üzletépítés során, sokszor éltem már át ilyet. Nincs megtervezés, nem én akarok valamit kigondolni, hanem megérzek valamit, beugrik egy gondolat egy ötlet stb. Ilyenkor általában leírom a telefonomba, mert az mindig velem van, és amikor alkalmas, otthon kibontom a gondolatot.
Ez az egész siker képlet dolog is egy ilyen intuíció, nem tanultam, nem tudom , hogy állt össze a fejemben, de tudom, hogy ez egy jó és fontos üzenet ezért szánok rá időt, hogy másoknak átadjam!
Figyelj oda a megérzéseidre, sokszor azok a legjobb tanácsadóid, és ötlet adóid!

Ima – alázat
Mint mondtam, senkire se akarom a hitem ráerőltetni, de arra is képtelen vagyok, hogy eltitkoljam, azokat az elemeket, amik ha hiányoznak, lehet, hogy az egész siker dolog nem jön össze, vagy félresiklik, rossz irányba megy.
Az embernek meg kell tanulnia bánnia a sikerrel is, és a gazdagsággal is! Helyesen kell tudni viszonyulnia hozzá, mert ha nem akkor könnyen mindent elveszíthet!
Aki magát megalázza felmagasztaltatik, aki viszont felfuvalkodik az megaláztatik.
Aki mellét döngetve hirdeti, hogy ő milyen ügyes, sikeres, gazdag ….és minden dicsőséget magának tulajdonít, az könnyen belefuthat egy nagy pofonba az “élettől” , ami majd segít neki kijózanodni!
Én amit elértem mindent Istennek köszönhetek, és mindenért neki adok hálát! Nála nélkül semmire se mentem volna! Persze sokat dolgozok, nem a sült galambot várom Istentől, de hiszem, hogy működnek a dolgaim, megvalósulnak az intuícióim, áldás van azokon a dolgokon amiket csinálok nem szerencse kérdése. Minden nap imádkozom az üzletemért, a vezetőimért, a munka társaimért és a vállalkozásomért. Én ebben hiszek, ha te nem lapozz, felejtsd el e sorokat. Bár úgy gondolom az alázat minden spirituális ember életében ott van, legyen az keresztény, buddhista, vagy más keleti vallás tagja.
Bármekkora nagy üzleted van vagy lesz, mindig maradj alázatos és ne veregesd a melled!
Ha az Úr nem építi a házat, hiába dolgoznak azon annak építői. Ha az Úr nem őrzi a várost, hiába vigyáz az őriző. Hiába néktek korán felkelnetek, későn feküdnötök, fáradsággal szerzett kenyeret ennetek! Szerelmesének álmában ád eleget. Zst 127

Inkompetencia
Ezt a hitelesség témánál lett volna jobb megemlíteni de ha már I betűs hozzuk szóba itt!
Az MLM szakmában sokszor az a fő gond, és az ellenszenves az embereknek, hogy belép valaki tűzoltóként, víz szerelőként, szobafestőként vagy titkárnőként stb és mihelyt MLM-es lesz, úgy lép fel mint pld egészségügyi tanácsadó, életmód tréner, hatóanyag szakértő, vagy pénzügyi tanácsadó…. Semmi tapasztalata, tudása nincs e téren, de elmondja, hogy mit kell szedj, hogy ne legyél cukorbeteg, hogyan gyógyulj meg a rákból, vagy épp odamennek vállalkozókhoz és kioktatják őket, mennyivel jobb az MLM és pénzügyi befektetési tanácsokat osztogatnak!
Ezért nagyon fontos, hogy ne lépj túl a kompetenciádon! Ha csak nem vagy természetgyógyász, gombaszakértő vagy orvos akkor ne osztogass semmilyen egészségügyi tanácsot, pláne ne merészelj olyat mondani, hogy hagyja el a gyógyszerét, mert a te vitaminod mindenre jó! Ne rohanj le egy vállalkozót se a szuper üzleteddel, mindig csak annyit haladj az emberek felé amennyit igényelnek ők kérdeznek! Minél erőszakosabb vagy annál jobban eltávolodnak tőled!
A kompetenciát lehet növelni, és az is a cél, hogy szakemberré válj az adott területen, de ennek ideje van, ezt fel kell építeni, ezért itt is a legjobb út az alázatosság, jobb ha más mondja rólad, hogy milyen bölcs vagy mintha te hirdeted magadról, hogy te milyen marketing szakértő vagy MLM szakértő vagy. Én se vagyok egyik se, csupán egy lelkes amatőr

Itélkezés
Az ítélkezés nem jó dolog, és rossz irányba visz! Gondolkodhatsz te másként dolgokról, nem kell mindenkivel egyet értened de nem szabad senkit se elítélned azért amit csinál.
Mindig külön kell tudni választani az embert attól amit csinál. Elítélhetsz persze egy rossz magatartást, egy nem etikus cselekedetet, egy általad rossznak ítélt üzleti magatartást, döntést de sohase írj le embereket! Ne mondj ki ilyet az embereidre: Nálam leszerepeltél, a szemeimben nem vagy többé MLM vezető….Nekem is néha előfordul, hogy valami nem tetszik, és rögtön kikiabálnám a véleményemet, de ilyenkor nagyon kell figyelnem, hogy valóban megéri-e a kritikámat megfogalmazni vagy inkább bölcsebb hallgatni és nem véleményezni a dolgot! Vannak dolgok amiknek a megértéséhez idő kell, vagy egyszerűen le kell higgadni, és megvizsgálni a tényeket, a körülményeket stb ahhoz, hogy korrekt véleményt formáljunk! Ne siesd el a vélemény alkotást, és ne itélkezz, már csak azért se, mert sokszor azok a dolgok idegesítenek leginkább másokban amiket mi is nap mint nap elkövetünk!

Igényesség
Ismét egy nagyon fontos eleme az életnek az üzletnek is! Ha sikereket akarsz, hogy követni akarjanak emberek, felnézzenek rád ahhoz fontos, hogy mindenben törekedj a tökéletességre, légy igényes a munkádban, a szakmádban és bármit csinálsz! A sikeres MLM hálózat építéshez nem az az út, hogy elhanyagolod a hagyományos munkádat, állásodat, hanem, hogy ott is a tökéletességre törekszel.Ezzel leszel követendő esetleg a munkatársaidfőnökeid előtt például.
A DXN munkád, megjelenésed szempontjából is elsőrendű az igényesség, mivel nem csak magad hanem a céget is lejárathatod, ha az ő képviselőjének tünteted fel magad, miközben hanyag, nem ellenőrzött információkat adsz, esetleg pont egy ingyenesen összedobott gagyi ingyenes honlapon, blogon!
Igényes légy a megjelenésedben akár offline tárgyalsz valakivel, vagy online jelensz meg az interneten! Az ingyenes blogspotokat, vagy ingyen tárhelyes ingyenes aldomainos honlapokat is meg lehet csinálni igényesen és szépen, de ha igényes akarsz lenni, akkor rááldozod azt a pár ezrest, hogy saját domain neven képviseld az üzletedet, hisz, az emberek, gondolkoznak, és könnyen fel teszik a kérdést, ha annyira jó a te üzleted, akkor, hogy lehet az hogy nem telik egy olcsó saját domainra pénzed?

Intelligencia:
Az intelligencia az elme elemző és megkülönböztető képessége. Az intelligencia komplex képesség, ami a probléma megoldásra irányul. Ide tartozik például az összefüggések átlátása, az emlékező képesség, a gondolkodás gyorsasága. 
Intelligensen viselkedj minden helyzetben, fel se tételezzék rólad, hogy te egy szélhámos vagy-e, vagy lövésed sincs az üzletről a termékekről, csak a vélt ígért hasznot akarod! Fontos az érzelmi intelligencia is. Ne légy gyerekes, ne sértődj meg ha nemet mondanak, ne állj le vitatkozni, győzködni másokat, ne sértegess, ne nézd le más üzletét, ne kérkedj a sikereiddel, hogy mennyi pénzed van mekkora a csapatod stb.
És ma már azt is mondhatjuk, hogy használj intelligens eszközöket! Ma már sok mindent lehet automatizálni, online elintézni, és olyan eszközöket használni amik szinte a beavatkozásod nélkül is gyűjtik a jelölteket, és csatlakozókat csinálnak belőlük!
Haladj a korral!

Irigység
Erről túl sokat nem hiszem, hogy írni kell, de megemlíteni azért fontos, mert akadályozhatja a sikert, mint negatív érzelem. Fontos, hogy az irigység nem jó motiváció, és nem visz jó irányba. Soha se a másik áldását kívánjad el, hanem hidd el elég nagy a torta, neked is bőven jut belőle! Ha irigy vagy akkor nincs meg a hited az üzletben, mert azt gondolod, hogy ez veled nem történhet meg, csak ő volt olyan szerencsés.

Igazmondás
Úgy gondolom a mi üzletünk úgy jó ahogy van, nem kell és nem szabad rajta fényezni!
Fontos, hogy mindig az igazat mondjuk, még akkor is ha kísértést érzünk rá, hogy valami nagyot mondjunk, csak azért, hogy vonzóbb legyen az ajánlatunk! Ne gyártsunk mézesmadzagokat! Abból nem származik semmi tartós és maradandó jó, ha embereket hamis ígéretekkel hozzunk be az üzletbe. Ne tulajdoníts gyógyító tulajdonságokat egyik terméknek sem, és ne biztass senkit azzal, hogy ezzel az üzlettel bárki milliomos lesz.
Ne túlozd el az eredményed, a jutalék csekked nagyságát, a csapatod méretét csak hogy emeld magad. Marketing ide marketing oda, jobb ha az igazat mondod, mint azt ami jobban eladja a dolgokat! És akkor sose kell félned, hogy valami kiderül rólad!

Illúziók
És végül de nem utolsó sorban ne kergess illúziókat!
Ez az üzlet sem a munka nélküli gyors meggazdagodás üzlete! Bárki bármit mondott, igért neked, itt sincs kolbászból a kerítés, és nem állnak sorba az emberek, hogy csatlakozni akarnak hozzád! Nagyon sokan mint utolsó mentsvárként csatlakoznak az MLM hálózatokhoz – vannak akik egy tucathoz egyszerre – mert azt gondolják, valamelyik csak bejön, és valahol csak találnak egy két balekot aki alájuk regisztrál és majd az ő munkájuk eredményéből egy kis ajándék pénzhez jutnak!
Az ilyen emberek számára a legvonzóbb a honlapunk azon mondatai melyek arról szólnak : + Bónuszként esténként, lefekvés előtt megnézheted a hálózatod fejlődését.
Mert a honlapod dolgozik helyetted mikor alszol akkor is…..
Nos én nem akarom elkergetni az illúzióidat, el venni a kedved, lelombozni de azt se szeretném ha pár hónap múlva azt vágnád a fejünkhöz, hogy becsaptunk és ez az üzlet nem működik!
Akkor megnéznénk, a vásárlásaid és látnánk hogy a belépő kávédon kívül semmit se vásároltál, semmi terméktapasztalatod nincs. Megnéznénk hány emberrel beszéltél, hány bemutatót tartottál, hány embernek adtál kóstolót termék mintát, hány webkonferencián, rendezvényen voltál, hány könyvet vettél és olvastál el stb és kiderülne, hogy az egészet meg tudnánk egy kezünkön számolni!
DE NEKED AZ ÜZLET NEM MŰKÖDÖTT, ÉS MÉG CSODÁLKOZOL, HOGY MIÉRT NEM?!
Ne illúzióid, hanem céljaid legyenek, és a célhoz terveid, lépések amik mentén el fogod érni azt! Például a Sikerképlet lépései , ahol most áttérünk majd a T betűs szavakra!

-- 
Nagy Gábor