3.lépés Tanulás nélkül nem megy!

Van egy régi igaz mondás ami igy szól: Aki sajnálja a pénzt a tudás megszerzésére, az nem számol a tudatlanság költségeivel!

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a legtöbb hálózatépítésbe belebukott ember kudarcának az oka a tanulás hiánya, és az a naivitás, hogy : Nekem idáig minden sikerült majd ez is könnyedén menni fog! 
A legnagyobb gond azoknál a hálózatoknál van ahol, beépített kényszerek és drága kezdőcsomagok vannak, s ha nem jön össze a színt mondjuk 3 hónap alatt akkor , visszaeshetünk és mindent kezdhetünk elölről! Hacsak nem egy másik hálózatból igazoltunk át, vagy nem több éves direkt értékesítési gyakorlat áll mögöttünk akkor olyan esélyünk van így sikert elérni, mintha belekezdenénk angolul tanítani embereket miközben mi is csak egy leckével ha előbbre vagyunk náluk ! Ezért van az, hogy a vesztességtől való félelem miatt az új tagok tényleg mindent megtesznek hogy új embereket szervezzenek be, de sajnos ez sokszor le is jön a kommunikációjukon és inkább taszítja a jelölteket mint vonzaná! 
A hálózatépítés mint szakma alacsony társadalmi presztízsének és a sok tévhitnek erről az üzletről  elsősorban az az oka, hogy rengeteg embert indítottak el képzetlenül ebben az üzletben akik aztán törtek zúztak az ismerőseik és rokonaik között mint elefánt a porcelánboltban!
Így mire elolvasnának néhány szakmabeli könyvet, megtanulnának profin meghívni, névlistát írni lehet, hogy környezetük legígéretesebb embereit már el is ijesztették az üzlethez való csatlakozástól! Ezért szívem szerint én annak vagyok híve, hogy ha valakinek komoly céljai és tervei vannak, s hajlandó is tenni értük, akkor kezdje a termékek megismerését óriási étvággyal, míg az üzletépítést csak lassan pianóban!
A hálózatépítéssel valóban sok számjegyű jövedelmeket lehet elérni  , többet, mint egy vezérigazgató , esetleg, mint egy cég vezetője is! Ahhoz hogy ők elérték a maguk magas jövedelemszintjét szinte kivétel nélkül a kiváló képességeiknek, magas képzettségüknek és emberi tulajdonságaiknak volt köszönhető. Ne hidd el senkinek, hogy te többet kereshetsz hosszú távon, legálisan, ha nem képzed fel magad te is egy ilyen intelligencia szintre! A statisztika azt mutatja, hogy a Lottó milliomosok nagy százaléka pár év alatt feléli, elveszti a vagyonát és még szegényebb lesz, mint a nyeremény előtt! 
A hálózati marketing nem a munkát  és a tanulást veszi ki a pénzkeresési folyamatból hanem azok hatékonyságát növeli, többszörözi meg! Nem állit senki elé követelményeket se korra, se nemre se végzettségre vonatkozóan, itt valóban bárki bármit elérhet,  de ehhez el kell indulni a fejlődés útján!
Sohase higgy azoknak akik a vesztességtől való félelmedre appelálva berángatnak egy bináris hálózatba, mondván az egész világ alád épül , s ha egy percet is vársz emberek ezreit veszted el!
A hálózatépítés mindenhol munka nincsenek ilyen kivételek ahol elég beregisztrálni és utána már csak a bankszámládat kell figyelned és felvenni a pénzt!

Fontos hogy tudd: Alapvetően kétféle erő hat minden emberre. 
Az egyik előre húz, a másik visszatart. A húzóerő a személyes jövőképed.
A visszatartó erőt az önkorlátozó hiedelmeid jelentik. ("Nem hinném, hogy képes lennék rá...")
Ha eredményt akarsz elérni növeld a húzóerőt és csökkentsd a visszatartó erőket!
A húzóerő a motiváció,  a lelkesedés fenntartásához szükség van a tanulásra!  Enélkül nem megy!

Meg kell tanulni:


      1.  Az érzelmeink kordába tartását, fegyelmezését! Nem szabad hogy azok irányítsanak!
Lehetsz te szangvinikus, kolerikus flegmatikus vagy bármi , fontos hogy megtanuld kontrolálni az érzelmeidet! Az üzletben mindig vannak magaslatok és mélypontok is ! A sikerben való hitedet meg kell tudnod védened, amikor a keserűség, a csalódottság, az elutasítottság, az alkalmatlanság érzései törnek rád! Legfőképpen az alsóvonalaid előtt kell vigyáznod mit sugárzol ki magadból, mert a rossz, sokkal könnyebben ragad át mint a jó! Ezért ha valamilyen problémád van a céggel az ügyintézéssel, a szponzoroddal stb. akkor ezt magadban kell megoldanod és nem szabad másra átraknod az érzelmi viharaidat!


      2.  Meg kell tanulnod emberekkel bánni!  Vezetővé válni! 
Tudatosítsd magadban hogy  
nem a termék miatt hanem hozzád csatlakoznak az emberek!
S ha már egy ember is megbízott benned és csatlakozott hozzád, akkor már vezető vagy és ehhez méltóan kell élned, viselkedned!
"Dolgozz keményen az állásodban, és meg fogsz belőle élni. Dolgozz még ennél is keményebben saját magadon, és egy vagyonra fogsz szert tenni” mondja Jim Rohn megadva ezzel a kulcsot a milliomossá váláshoz!

Ahhoz, hogy kövessenek neked kell példát mutatni, neked kell látni a célt! Bizonytalan kürtzengésre nem indul a nép! Meg kell tanulnod kontrolálni az érzelmeidet, és az alsó vonalaidnak csak a jót sugározd, ne bizonytalanítsd el őket! Az emberek vezetőket keresnek, olyan embert akit lehet követni, aki másolható és aki felnőtt már a vezetői szerepre! Mert a vezetés nem abból áll, hogy te vagy a Jani és kioktathatod, megregulázhatod az embereidet! Nem főnökük vagy hanem a vezetőjük ami igazából a szolga szerepe bizonyos felfogásban! Nem oszthatod ki az embereidet, hogy dolgozzanak már, csináljanak végre valamit, meg miért ilyen ostobák, hogy kezükben a lehetőség és nem élnek vele, nem akarnak milliomosok lenni! A jó vezető példamutató és saját eredményeivel motivál. Nem tesz olyat ami nem másolható még ha ő meg is tehetné! Az igazi vezető nem csak maga jó vezető, hanem képes másokat is megtanítani, hogyan vezessenek embereket!
Nem az a siker ha te megtudsz valamit csinálni, hanem az ha egyre több embert tudsz megtanítani arra hogy ők is megtudják ugyanazt csinálni!. Egy jó vezetőnek minden személyiség típussal kell tudnia bánni! Egy jó vezetőnek segíteni kell az alsóvonalait s ha hibát követnek el akkor se mondhatja ki azt hogy számomra te már nem vagy MLM vezető, leírtad magad stb. Ha ezt teszed akkor a könnyebbik utat választottad nevelés tanítás és építés helyett a hibáztatás, és a felelősség eltolásának útját!
A beszéded mindig építő legyen és előre mutató!  Egy jó vezetőnek úgy kell megvédenie a cégét, ha probléma merül fel, hogy közben aki sértettnek érzi magát az is úgy érezze, hogy foglalkoznak az ügyével, és fontos az ö véleménye és személye! Régi arany mondás a kereskedelemben, hogy a vevőnek mindig igaza van! Az MLM-ben ez különösen igaz, mivel a jutalékot a vásárlások, a forgalom után kapjuk nem a cég fizeti automatikusan! Ezért létszükséglet a helyes kommunikáció! Mert lehet hogy igazunk van és markánsan kiállunk a cég mellett, de közben elveszítjük a vevőinket akikből tulajdonképpen élünk!
Ezért a problémák kezelése és lereagálása az egyik legfontosabb tulajdonság amit egy vezetönek meg kell tanulnia!

      3.  Tanulj meg másképp gondolkodni! A fejedben dől el minden! Alakíts ki gazdagság     tudatot! Nem a termékek a drágák csak te nem tudod megfizetni, te még nem költöttél ennyit ilyesmire! A legjobb módja annak, hogy megteremtsem az életemben az   anyagi bőséget az, hogy elkezdek úgy viselkedni, mintha már meg is lenne.
Az MLM lényege esszenciája ez számomra: Az lesz sikeres aki kitudja cserélni a programokat a fejében és áttudja az agyát programozni, a sikerre a jólétre a bövölködésre, és ki tudja törölni az ilyen berögződéseket minthogy
      - én csak azt veszem be amit az orvosok mondanak!
      - fiam tanulj és szerezz diplomát mert egy stabil jól fizető álláshoz ez kell!
      - te nem vagy erre alkalmas, neked semmi sem fog sikerülni .....stb
        Aki azt mondja hogy az MLM esek agymosottak, igaza van a kérdés csak az hogy melyik a szerencsésebb agymosottnak lenni és ezáltal egy szebb és élvezhetőbb világot teremteni magunk körül vagy hagyni hogy az agyunkat szanaszét szedjék a világból a médiából a mindenhez értő környezetünkből jövő negatív sugárzások , romboló erők! Valaki mindenkép mossa az agyadat, valamilyen program mindenkép fut rajta! Te döntöd el hogy egészségre és gazdagságra vagy szegénységre és betegségre programozott életet élsz!!
A legtöbb ember azon agyal hogyan szervezzen be embereket, és rángassa el őket a gumicicájuk mellől anélkül hogy ők ezt akarnák  vagy azon elmélkedik hogyan adja el a termékeket és nem hajlandó megérteni, hogy nekünk nem az a dolgunk hogy embereket  rávegyünk valamire amit nem is akartak, hanem hogy olyan emberek et találjunk meg  akik azt keresik , azt akarják megvenni amit mi képviselünk! 

"Azokat az embereket, lehetőségeket, sikereket és vagyontárgyakat vonzzuk magunkhoz, amelyek összhangban vannak domináns gondolatainkkal, szokásainkkal, céljainkkal, elveinkkel és értékeinkkel." Vágyi Jenő

A legtöbb MLM csatlakozó azzal kezdi, hogy apróhirdetéseket add fel ahelyett, hogy inkább ezt a gondolkodásmódot adná fel és elhinné, hogy ha MLM csúcsjövedelmet akar elérni akkor vagy elkezdi képezni magát vagy ott marad a sikertelen kudarcos panaszkodó és pesszimista tömegben akik állandóan azt majmolják, hogy nem működik az MLM , nem működik az MLM!

4.  Talán ez a legfontosabb : Ismerd meg és tanuld meg alkalmazni a szellemi törvényeket, amik irányítják és befolyásolják nem csak az üzleti sikereidet de azokat is!  Sokan sokféleképen közelítik meg a siker titkát az MLM- ezök között!
A legtöbben módszereket keresnek, hogy adjanak el több terméket, hogy találjanak új üzlettársakat. Abban gondolkodnak, hogy minél szebb legyen a honlapjuk, minél több névjegykártyát, szórólapot osszanak ki, minél több hirdetésük fusson stb. de az elmúlt évtized magyarországi sikereit nézve biztosan állíthatom, hogy a ma oly sokat kereső csúcsvezetők egyike se ezekkel a módszerekkel vitte sokra! Ezzel nem azt mondom, hogy ezek nem fontosak, hanem azt, hogy se az online technológia se a szép és tetszetős online megoldások nem fogják soha helyettesíteni azokat a szellemi törvényszerűsségeket, amik ismerete és gyakorlata nélkül kevés hálózatépítő jut egyről a kettőre! A materialista ember számára nincs más mint a saját cselekedetei, kézzel fogható képességei és ezért ezekben bízik, ezeket próbálja tökéletesíteni! Állandóan az olyan megoldásokat és feladatokat keresi amiket ha megtesz akkor lesz eredmény! De sajnos ahogy a ganoderma sem univerzális orvosság minden nyűgre bajra, így az MLM ben sincsenek ilyen egyértelmű párhuzamok, hogy ezt és ezt csináljad és ez és ez lesz az eredménye! Ha lenne ilyen, akkor sokkal több sikeres üzletépítő lenne, hisz a legtöbb emberrel nem az a baj, hogy lusta, hanem az, hogy nem látja mit kell csinálnia nem érti mi a feladata !
Az univerzum törvényszerűsségeit viszont nem lehet egyértelműen materiális cselekedetekben leírni elmondani! Meg kell ismerni, érteni azokat, ráhangolódni és együtt mozogni velük! Az hogy ki honnan eredezteti ezeket a törvényeket világnézet kérdése, ebbe én nem szólhatok bele és nem is akarok. Én nekem megvan a szilárd hitem ezek eredetéről, de a lényeg a mi szempontunkból most itt az hogy ezek a törvények ugyanúgy működnek mint a gravitáció törvénye! Erről egy külön fejezetben fogunk majd foglalkozni!
A lényeg, hogy a legfontosabb ismeret amit meg kell szerezned nem a honlapszerkesztés, vagy a meghívási technikák hanem a hit, a vákuum, a vonzás, a vetés aratás, a keringés, az adás, stb törvényei amiket nem lehet egyértelműen cselekedetekben meghatározni, megfogalmazni de akik alkalmazzák őket azok mind nagy MLM vezetők sikeres gazdag emberek lesznek! Van mit tanulni nekem is!

      5.  Tisztába kell lenned, hogy mik a termékeid nem lehetsz sarlatán!
Legalább azt tudd,  hol nézhet utána a dolgoknak! Az üzlet nem arról szól, hogy hatóanyag-szakértővé kell válnod, de arról igen, hogy tudnod kell minek hol lehet utánanézni!
És a legjobb tudás ezen a téren a saját terméktapasztalat! Sok ember termékoldalról közelíti meg a témát, s számukra nem biztos hogy vonzó egy ilyen megnyilatkozás, hogy : nem tudom a választ én hálózatépítő vagyok, s az üzletet építem  ha kell valami nézz utána a szuper weboldalamon. Nem tudom te hogy vagy vele de engem taszítanak az olyan hálózatok ahol a termék csak másodlagos, a lényeg úgy tűnik csak az, hogy lépj be és hozd a 100-500 vagy ezer pontos belépőket stb.

 6.  Tanuld meg az idődet beosztani, felállítani a prioritásokat, zöld és piros zóna arányát betartani! Ne a háttér munka kapja a nagyobb részt hanem a tényleges pénztermelő rész!
Az online hálózatépítésnél óriási a kísértés, hogy az ember  napokat eltöltsön szöszmötöléssel, ami fontos része a munkának de ha nem kezdünk el konkrét pénzkereső tevékenységet folytatni, emberekkel találkozni, beszélni stb akkor könnyen egy veszteséges művészi tevékenységgé süllyed az online tevékenységünk!  Tartsd be a helyes arányt!

        7. Tanulj meg a célodra fókuszálni, ne légy szétszórt, ne kezdj bele egyszerre több          lehetőségbe, üzletbe!  A legtöbb ember egyik lehetőségből a másikba szalad, s várja a nagy üzletet a milliókat hozó sikereket, de általában az ilyenek soha egy fillért se keresnek mivel nem értik meg, hogy az MLM nem egy szerencse játék  és nem azon múlik a siker, mikor ki alá és hányadikként regisztráltál be, sőt még azt is mondhatom az is mindegy hogy hová! Aki megérti a lényeget annak mindegy hogy mi a terméke a cégnek , el fogja érni amit akar és sikeres vezető lesz! Ez nem azt jelenti, hogy tilos más MLM cég termékeit használnod, pláne ha a te cégednél nincs is annak alternatívája, hanem azt hogy üzletileg nem jó ha több helyre szórod szét az energiádat és több lovat akarsz megülni egyszerre!


         8.Tanuld meg az internet lehetőségeit kihasználni, tanulj meg keresni !
És végül de nem utolsó sorban tanuld meg az internetet használni, tanuld meg a googlét kiaknázni hisz minden ami benned kérdésként felmerül sokszor valahol már meg lett válaszolva. MLM képzést, tapasztalatokat módszereket akarsz? Önképzést személyisség fejlesztést, motivációs tanításokat keresel üsd be a keresőbe! Ma már ingyenesen olyan méretű tudást tudsz összegyűjteni a neten ami bőven elég a sikeredhez! Iratkozz fel hírlevelekre és szelektálj. Biztos vagyok benne, hogy aki elkezd tanulni és elkezdi megtapasztalni az első sikereket az sose fogja abbahagyni és nagy MLM üzletet fog felépíteni!
A következő fontos lépés immár a negyedik a célok kitűzése lesz!

No Response to "3.lépés Tanulás nélkül nem megy!"

Megjegyzés küldése