Könnyű ezt mondani!


Ilyenkor év elején mindenki siker recepteket akar adni, és az emberek meg sikerrecepteket várnak 2013-ra! Mintha a december 31 után jövő január 1 már valami új világ lenne, egy új helyzet, új kihívás!
Pedig igazából ugyanolyan éjszaka volt mint a többi, a naptár 1 nappal tovább ment, lement a nap feljött a hold és minden folytatódott ott ahol előző nap elkezdődött  De hát mindenki az új év lázában ég, ezért fogjuk rá, hogy most év elején talán erősebbek a célok és az elhatározások!



Nálunk, az MLM világban, ilyenkor hangzanak el a buzdítások, lelkesítő beszédek és az alap recept, miszerint minél több embernek mutatod meg az üzletedet annál több lesz a belépőd, fogyasztói vagy üzletépítői szinten. És azt is tudom, hogy milyen érzések jönnek fel emberek fejében akiknek többsége még messze nem biztos magában!

Könnyű ezt mondani! De, hogy léptessek én be havonta 8 embert, hogy mutassam be az üzletet naponta 2 embernek, amit elvárnak tőlem?! – Valld be őszintén, neked is voltak már ilyen gondolataid mikor hallgattál egy webkonferenciát vagy a szponzorod életjeleket kívánt kifacsarni belőled!Ha sohase volt, akkor gratulálok te már vérprofi vagy, biztos óriási sikereid vannak.

Emlékszem még a másik MLM cégnél, amiben régen voltam, hányszor merült fel bennem a gondolat, hogy persze jó lenne minden nyílt alkalomra, openre, workshopra, sikerolimpiára, webkonferenciára új embereket vinni és hívni, de honnan tegyem, hisz az ismeretségi köröm előtt nem vagyok még nagyon hiteles, és igazából a szűk a családi körömön kívül nem igazán volt nagy kiterjedt baráti kapcsolat rendszerem, ahova most egyszerűen csak fel kéne vezetni a céget a terméket amit megismertem! 

Erre az érzésre csak egy lapáttal a tűzre volt, mikor egy antioxidáns mérés és lelkes tájékoztató után a kedves barátom és felesége rám nézett és szkeptikusan megkérdezte: most akkor vitamint kéne vennem tőletek a gyerekeknek? – Hát igen, nem győzte meg a mérés, a részletes bemutatóm az antioxidáns színt fontosságáról, nem esett kétségbe, hogy - mi lesz velünk add gyorsan azt a vitamint,- hanem kissé fura nézés mellett elmentek. Még egy alkalommal beszéltünk, mikor elmondta, hogy ő nem csatlakozik semmilyen rendszerhez mert senkit se fog gazdaggá tenni az ő kapcsolataival! Valahogy nem esett le neki, hogy ezzel elsősorban ő gazdagodna meg! Szóval annak a barátságnak annyi lett, azóta se beszéltünk, nem kerestek többet! Szóval azután én úgy gondoltam, hogy nem fogom a kapcsolataimat többet kockára tenni! Hisz olyan kevés ember van aki barátságával megtisztel.

És szerintem ezzel messze nem vagyok egyedül!
Az emberek nagy része úgy vélem,  nem igazán él szerteágazó baráti kapcsolatban.
Van a szűkebb családja akikkel él, vagy a szűlők vagy a saját család formájában.
Aztán minden nap felkel. Elmegy a munkahelyére. Ha van kocsija akkor senkivel se találkozik, ha meg tömegközlekedéssel megy, akkor igyekszik mindenkitől távol leülni, senkihez se szólni, valahol egy széken vagy sarokban meghúzódni  A munkahelyén ott a főnök, a  főnökök  akiktől függ az állása, és a kollégák akikkel vagy jóban van,  vagy sem.  A legtöbb családos ember, főleg ha anyuka, munka után megy bevásárolni, a gyerekért az oviba vagy iskolába majd irány haza.

És akkor jön a nagy változás, találkozik valami MLM céggel és beleszeret a szisztémába, a passzív jövedelem ígéretébe  a táblára rajzolt karikákba, ahogy egyre csak sokszorozódik az alatta lévő hálózat és, a világ „legnagyobb lehetőségével, cégével, termékével” ő is hamarosan milliomos lesz!

Aztán mikor hazamegy a rendezvényről és talán már másnap keresi a szponzora, hogy akkor induljanak el, akkor döbben rá, mibe is vágott bele?!  Hirtelen a baráti köre, ismerősei, rokonai névlistává kicsinyülnek, akiket fel kell hívnia és bemutatni nekik az üzletet a termékeket!
Jönnek az elvárások, a szponzorok nyomulása, és noszogatásai: Hívd fel, hívd meg, hozzál embereket a rendezvényre, hívd fel webkonferenciára, szervezz családi bemutatót stb. Szólíts meg minden embert aki az 1 méteres környezetedbe kerül stb. És akkor még a képzésekről nem is beszéltem, amikre szintén elvárás, hogy eljárj. 

És emberünk rádöbben, hogy ez az MLM dolog nem is neki való, ez az üzlet neki nem működik! Ő nem akarja a „névlistáját” ledarálni az MLM oltárán! Nem akarja a kapcsolatait feláldozni, és barátait kellemetlen helyzetbe hozni azzal, hogy nemet kelljen mondaniuk vagy ami még rosszabb, lezárási technikákkal, befolyásolás különböző eszközeivel technikáival rávenni valami olyanra – akár hitel felvételével is – amit igazából nem akar, és borítékolva van, hogy neki nem fog működni! Rájön, hogy ő nem akar a szponzorai elvárása szerint élni, nem akar bűntudatot érezni, ha a hétfő estét vagy bármelyiket otthon szeretné tölteni és nem valami MLM rendezvényen az érdeklődő tömeget alkotva!És máris kitermelt a rendszer egy MLM sérültet aki ezentúl sikítva fog menekülni, ha valaki kiejti azt a szót, hogy MLM!


Szóval kedves olvasóim én nem mondom azt, hogy a siker 2013-ban attól függ, hogy hány embert keresel meg, és hány embernek mutatod meg az üzletedet! Bár alapjaiban természetesen egyetértek ezzel!  De a gyakorlatban azt látom, hogy sokak maximum arra a szintre jutnak el, hogy el tudnak adni néhány terméket az ismeretségi rokoni körükben, de a hatástöbbszörözést, azokat a bizonyos egyre szaporodó számú köröket egymás alatt, nagyon kevesen tudják elindítani!

Ezért várják MLM tagok tömegei a választ a felső vonaluktól , arra a kérdésre, hogy OK DE HOGYAN?

Hogyan mutassák meg az üzletet, minél több embernek amikor a szoros kapcsolatrendszerük, a minden napos találkozásaik sokuknál kimerül pár emberben, akikkel viszont fontos lenne a jó viszony fenn tartása, s nem lenne jó ha egy elutasítás miatt, megromlana a mindennapos családi vagy munkahelyi kapcsolat!
Szerintem ez a legnagyobb fal, akadály ami miatt az emberek többsége elzárkózik az MLM rendszerektől, és maximum egy egy kiváló termék miatt regisztrál be, de állandóan szinte védekezési kényszere van, hogy őt az üzlet nem érdekli, s maradnak inkább a jól megszokott, konkrét tevékenységeket, munkát igénylő bizonytalan állásoknál, alkalmazotti létnél vagy a hagyományos vállalkozások talaján.

Ahhoz, hogy az emberek sikereket érjenek el – mert igenis elérhető a siker, az anyagi függetlenség a passzív jövedelem és az MLM valóban a jövedelemszerzés egyik legjobb módja – nem elég a noszogatás, külső motiváció, elvárások, teljesítménykényszerek vagy különböző célkiírások!
A munka nagyon fontos része az MLM-nek, de az én általam felállított sikerképletben mégis az utolsó helyre került. Ahhoz, hogy az MLM munka részében sikeres legyél, több kell mint puszta elhatározás, lelkesedés és meggazdagodási vágy, sőt sokszor a sok munka magában se elég, több kell!  A következő cikkben meg fogod érteni mi és miért! 
Elöljáróban annyit, hogy én őszintén hiszem, hogy létezik a hálózatépítésnek olyan módja, amit mindenki fel tud vállalni, és amivel el lehet kerülni a frusztrált csalódott MLM sérültek kitermelését! Egy módszer ami lehet, hogy lassabban, de jóval kisebb kudarcfaktorral építkezik! Ha érdekel olvasd el következő bejegyzésemet is!

SIKER = HIT X MLM 
ahol   H – helyes önbecslés  I – inspiráció T – tanulás és taníthatóság 
M – motiváció   L – lelkesedés  M - munka

No Response to "Könnyű ezt mondani!"

Megjegyzés küldése