MLM Sikerképlet


Tudom a legtöbb ember szeretne instant, gyors megoldásokat, olyan feladatokat, munkát amit könnyű megcsinálni, egyszerű, érthető és nem kíván nagyobb tehetséget, kreativitást! Szeretnék automatizálni, leegyszerűsíteni a dolgokat, és elhinni, hogy a siker, az anyagi függetlenség, a passzív jövedelem, az áhított nagy MLM jövedelem könnyedén megszerezhető.


Sajnos, sok MLM-nek álcázott pilótajáték, tesz is a tűzre azáltal, hogy elbagatellizálja a feladatot és úgy állítja be az MLM -et, mint amit mindenki képes csinálni, amivel mindenki képes milliomossá válni, CSAK hozzon 2 embert, küldjön ki ezerszámra emaileket, az se baj ha spam formában, vagy nyomassa éjjel nappal az ingyenes hirdetéseket , és a nagy számok törvénye alapján biztos lesz majd kapás, és sok csatlakozó, akik majd világ méretű üzletet húznak fel alattunk! 
Persze szeretnék én is olyan dolgokat a kezedbe adni amivel sikeres lehetsz, de nem akarlak becsapni, én se tudom a tutit! Nincsenek előre megírt, mágikus szövegeim, amik tuti bevonzzák az új csatlakozókat! Nincsenek blog sablonjaim, honlap ötleteim amiket csak megcsinálsz és jönnek rá a jelentkezők. Nem tudok olyan oldalakat mondani, ahova elég feltenni a linkedet és hozza az érdeklődőket, nem tudok hirdetési oldalakat, megírt szövegeket adni amik biztosan hozzák az érdeklődőket. Ha ez ilyen egyszerű lenne akkor mindenki csak ezt csinálná és mindenki ebből gazdagodna meg!
És akkor ki vágná le a hajunkat ha megnő, ki építene új házakat, ki szerelné meg a villanyt, vagy ki ülne az irodákban végezni a sok adminisztratív munkát stb?

Nem, az MLM ennél jóval többről szól és a sikerhez ennél jóval több kell! Főleg az elején amikor az egészet elindítod! Ez ugyanolyan szakma mint más, és ezt is lehet profin de amatőr módon is csinálni!

Mint mondtam nem tudom a tutit! Értem el eredményeket, de még messze nem vagyok profi, és nincsenek meg azok a kulcsok amik nyitnak minden ajtót! De amim van tudás és tapasztalat, azt szívesen átadom, és bízom benne legalább elindítanak abba az irányba, ahol garantált a siker, ha te is megteszed azokat a lépéseket amikről beszélni fogok!
Most röviden összefoglalom a siker általam felállított képletét s aztán egyenként alaposan át fogjuk venni mi mit is jelent! Ha készen állsz az útra, és elhatároztad, hogy végig csinálod akkor vágjunk is bele!

SIKER= HIT X MLM

1. Kezdjük talán a legfontosabbal a H betűvel. Ide tartozik a hit, helyes hozzáállás, a hozzá adott érték, de a humor is!
Mint a képletből is látod majd, nálam a Munka az utolsó helyen van. Nem azért mert az nem fontos - hisz akkor megvádolhatnál, hogy én is valami munka nélküli meggazdagodást tanítok neked - hanem azért, mert ahhoz, hogy jól és eredményesen végezd a munkát az előző 5 betűbe foglalt dolog területén teljesen rendbe kell jönnöd, és profivá kell válnod! Ha nem teszed, és úgy vágsz neki a munkának akkor nagy valószínűséggel csak törni fogsz és zúzni mint elefánt a porcelán boltban! Nagy az esélyed, hogy a környezeted messze el fog kerülni, és sorba kapod majd az elutasításokat amik következményeként magad is MLM sérült leszel, vagy valami agy mosott MLM zombi akivel másról se lehet beszélni, s aki fanatikusan mondja a maga igazát észre sem véve, hogy nem hiteles és már nincs egyetlen ember se aki szívesen töltene vele időt!
Szóval először arról fogok írni, mennyire fontos a hit a helyes hozzáállás az MLM munkához, mert ez nem az az üzlet amit külső motivációval meg lehet csinálni! Nem elég ha a szükség hajt, ha szükséged lenne a pénzre, sőt ez a legfőbb akadály lehet!
A bölcsesség arra tanít, hogy a szerencsét nem üldözni kell, hanem engedni, hogy megtaláljon! S vannak dolgok amiket minél jobban el akarunk érni, annál jobban eltávolodnak tőlünk, viszont ha megtanulod elengedni akkor közeledni fog hozzád!
Így van ez a gazdagsággal a sikerrel is! Ezért elengedhetetlen, a humor a lazaság és nem szabad görcsölni, görcsösen akarni az eredményeket! Ha van hited az MLM-ben a cégedben a termékekben, a szponzoraidban és persze magadban akkor meg lesz az eredmény is! És a hozzáadott érték is nagyon fontos, mivel tény, hogy az emberek többsége ha üzletileg akar csatlakozni akkor nem elsősorban a cég vagy a termék lesz a mérv adó, ha nem a te személyed! Te milyen értéket képviselsz, mit adsz hozzá a lehetőséghez, miért pont téged válasszon a jelölted?

2. A második az I betű, ami jelenthet inspirációt, de az én olvasatomban, és az én életemben üzletemben az imát is, de erről nem fogok sokat írni, mert ez szubjektív dolog és lehet, hogy te még nem tartasz ott, hogy felismerd vagy elfogadd, hogy nincsenek véletlenek és nem vagyunk magunkra hagyva az életben.

3. T avagy tanulás és taníthatóság a következő, és még valami a törvények amiket vagy figyelembe veszel vagy nem, de akkor is léteznek, és akik figyelnek rájuk és együtt mozdulnak velük azok megtapasztalják, hogy működnek! Ilyen a vonzás törvénye, a vetés aratás törvénye, a keringés a kreativitás stb törvénye. Randy Gagetól sokat tanulhatsz ebben a témában.

4. Motiváció a következő, ahol arról lesz szó mennyire fontos, hogy tudd miért csinálod, miért kezdtél bele és hogy ha nem látod a célod, akkor nincs is esélyed, hogy elérjed azt! Beszélünk még a belső és külső motiváció közti különbségről, és arról, hogyan lehet motiválttá tenni magadat!

5. L - Lelkesedés és lojalitás a következő. Arról lesz szó, hogy miért fontos a lelkesedés ebben a szakmában, de arról is mi van akkor amikor elfogy a lelkesedés, hogy lehet átélni a nehéz időszakokat, feldolgozni a keserűségeket, esetleg pont a céged esetleges hibáit. Mert tévedsz ha azt hiszed, van tökéletes cég, szponzor, vezető vagy épp ügy intéző, kiszolgáló személyzet! Ilyenkor fontos a másik L a lojalitás az elkötelezettség! No meg a lojalitás a céljaidhoz a vállalkozásodhoz! Csak azért csatlakoztál, hogy minél több pénz vegyél ki belőle, vagy hajlandó vagy vetni is bele, mielőtt aratni akarnál! Használod-e magad is a céged termékeit, fektetsz-e pénzt a magad képzésébe? Hajlandó vagy-e kiállni a céged mellett, vagy mindig fél lábbal a parton állsz, hogy ha úgy alakul akkor nyitva legyen a visszaút lehetősége? Állandóan nyitva tartod a szemed, hogy mikor jön a következő MÉG JOBB lehetőség, vagy hajlandó vagy 4 évet legalább rászánni, hogy sikeres legyél itt ahol vagy!?

6. És végül a munka, ami nélkül az egész nem megy!
Mert lehetünk agyonképzett, szuper szellemi telemotivált lelkes és tudással teli MLM guruk, ha nem kezdünk bele magunk megmutatásába a világnak, és nem tanulunk bele az értékesítés, marketing, az online marketing tudományába, nem kezdünk el emberekkel ismerkedni, kapcsolatokat építeni, és nem mozgunk emberek között, akkor nem lesz senki aki megkérdezze, mivel is foglalkozunk tulajdonképpen!

Itt van amikor végre eljutunk oda ahol a legtöbb vezető és szponzor elkezdi, vagyis az eredményed attól függ, hogy TE hány embernek mutatod meg az üzletedet, és hány embernek adsz tanácsot a megelőzés, az egészséges életmód stb területén!
Hát erről lesz szó! Ha érdekelnek a részletek, kövess továbbra is!

Nagy Gábor

1 Response to MLM Sikerképlet

2013. január 12. 6:05

A kérdés valójában az, hogy hány ember tekint téged követhető példának, és ez valóban rengeteg munkát igényel. Kivétel persze az, aki karizmatikusnak született. :)

Megjegyzés küldése